MSkidsweb is vernieuwd!

De website die aan kinderen uitleg geeft over de ziekte multiple sclerose is helemaal vernieuwd en heeft een modern en fris nieuw ontwerp gekregen. Informatieve hoofdstukken zijn toegevoegd om de doelgroep nóg beter te informeren. De site www.mskidsweb.nl geeft kindvriendelijke informatie in eenvoudige taal. Duidelijk maar niet kinderachtig. 

Lezen over MS

Nieuwe MSkidsweb.nl onlineNaast de algemene informatie over MS komen bepaalde onderwerpen nu extra uitgebreid aan bod. Denk aan de onderzoeken die je kunt krijgen voordat de diagnose MS wordt gesteld. Een duidelijke beschrijving van de acht meest voorkomende klachten is ook toegevoegd. Verder geeft de website nu antwoord op veel gestelde vragen. Dit alles in kindvriendelijke taal: duidelijk, maar niet kinderachtig.

Leven met MS

Wat zeker behouden is op de nieuwe website is het hoofdstuk met verhalen van kinderen die vertellen hoe het is om een ouder met MS te hebben. Hun foto erbij maakt het plaatje compleet én herkenbaar voor andere kinderen die thuis hetzelfde meemaken.

De bloggers en vloggers delen op hun eigen manier hoe zij met MS omgaan. Tot slot kan Beer natuurlijk ook niet ontbreken: hij is de knuffelbeer van een vrouwtje met MS. Met al deze persoonlijke ervaringen lezen kinderen op een toegankelijke manier hoe het is om te leven met MS.

Gebruikersgemak

Letters en beelden kunnen vergroot worden, zodat MSkidsweb.nl ook voor bezoekers met visuele problemen toegankelijk is. Voor mensen die moeite hebben met lezen, is een voorleesfunctie beschikbaar. Kinderen en volwassenen die geen Nederlands spreken, kunnen de tekst laten vertalen.

Kleine zus

MSkidsweb.nl kwam in 2005 als ‘kleine zus’ van MSweb.nl tot leven. De site wordt gemaakt vóór mensen met MS en hun omgeving dóór mensen met MS. MSkidsweb is samen met MSweb onderdeel van MS Vereniging Nederland en biedt kinderen actuele toegankelijke informatie over leven met MS.

In Nederland leven ongeveer 34.000 mensen met MS, een ziekte van het centrale zenuwstelsel en ruggenmerg die leidt tot zeer uiteenlopende klachten. Er is nog geen oorzaak noch genezing gevonden. Op maandag 30 mei is het Wereld MS Dag. Op deze dag wordt wereldwijd extra aandacht gevraagd voor de ziekte.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.