Dé website voor kids over multiple sclerose

MSkidsweb bestaat 15 jaar

Op maandag 30 maart bestaat de website www.mskidsweb.nl 15 jaar. Hoewel het coronavirus niet uitnodigt om dit uitgebreid te gaan vieren, wil MSkidsweb tóch een klein online feestje vieren. Voor kinderen is dit misschien een saaie tijd thuis, dus we bieden ze graag wat afleiding. Op een veilige manier, want ze kunnen gewoon vanuit huis meedoen.
Aanstaande maandag 30 maart bestaat MSkidsweb 15 jaar!sweb.nl

Betrouwbaar

MSkidsweb heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkelt tot een betrouwbare informatiebron voor kinderen die meer willen weten over de ziekte multiple sclerose (MS). Vanuit MSweb, de website voor volwassenen over MS, kwam de vraag om duidelijke informatie over de ziekte voor kinderen. Zo is de website in 2005 opgezet door 3 mensen, terwijl vandaag de dag zo’n 8-10 mensen vrijwillig werken aan de site. Mensen die allemaal zelf MS hebben en dus weten waar ze het over hebben.

Informatie over MS

De meeste mensen met MS krijgen tussen hun 20e en 40e te horen dat ze de ziekte hebben. Juist dan zijn – of komen – er vaak ook jonge kinderen in het spel. Voor deze kinderen is 15 jaar geleden de website in het leven geroepen.

Ook kinderen die zelf MS hebben – al komt dat gelukkig maar weinig voor – vinden hun weg naar de website. Het belangrijkste doel is hen informatie over de soms zo onbegrijpelijke ziekte te geven. Dit gebeurt ook via persoonlijke blogs en animaties. Zeker in deze tijd is het heel belangrijk om online informatie te kunnen verkrijgen. Daarnaast is een gratis en recent vernieuwd spreekbeurtboekje over de ziekte aan te vragen.

Feest

Kinderen die MSkidsweb feliciteren met de 15e verjaardag, maken kans op een bijzondere workshop van Brein in Beeld over MS en hersenen. Feliciteer MSkidsweb nu via hoera@mskidsweb.nl. De workshop vindt natuurlijk pas plaats ná de coronacrisis.

Daarnaast zijn er een kleur- en een ontwerpwedstrijd. De kleurwedstrijd is er voor 2 leeftijdscategorieën en in de ontwerpwedstrijd wordt kinderen gevraagd een nieuw muisje te ontwerpen. De muis is de mascotte van MSkidsweb en verbeeldt situaties waar iemand met MS mee te maken kan hebben. Met de wedstrijden zijn leuke prijzen te winnen.

Voor meer informatie over www.mskidsweb.nl kan men kijken op de website.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.