MS Vereniging wil om de 500 meter een toegankelijk toilet

MS Vereniging Nederland wil dat bedrijven en overheden ervoor gaan zorgen dat er in winkelcentra en recreatiegebieden om de 500 meter openbare, goed toegankelijke toiletten komen.

MS Vereniging wil om de 500 meter een toegankelijk toiletOm dit te bereiken heeft de vereniging in haar bestuursvergadering van woensdag 29 januari 2020 de samenwerkingsovereenkomst ondertekend ter ondersteuning van de zogeheten Toiletalliantie. Dit is een initiatief van enkele patiëntenorganisaties onder aanvoering van de Maag Lever Darm Stichting (LMDS).

Het hoofddoel van de Toiletalliantie is om veel meer openbare toiletunits in het land te krijgen en in het bijzonder speciale toiletten die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Met haar handtekening is MS Vereniging Nederland de eerste MS-organisatie die dit initiatief steunt.

Alle ondersteunende partners zullen de roep om meer openbare toiletten uitdragen in diverse acties en op de eigen media, maar ook door deelname aan het jaarlijkse toiletsymposium op ‘Wereldtoiletdag’, 19 november.

Sinds de handtekening staat MS Vereniging Nederland als ondersteuner geregistreerd op de centrale website voor dit doel: www.waarkaniknaardewc.nl/

Bronnen: MS Vereniging Nederland en de Toiletalliantie; 30 januari 2020.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ook het constant moeten betalen voor wc gebruik vind ik irritant, vooral met een kleine portemonnee. Steeds vaker moet je betalen, zelfs als je gebruikt maakt van hun diensten zoals eten/drinken in een eethuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *