MS-prof Huitinga’: ‘Stamceltransplantatie mogelijk uitkomst’

“Als onderzoeker lijkt mij dat stamceltransplantatie mogelijk een uitkomst kan bieden wanneer de MS zodanig actief is dat de effecten van de huidige therapieën onvoldoende soelaas bieden en daarom de risico’s van stamceltransplantatie acceptabel zouden kunnen zijn”. Aldus de nieuwste MS-professor dr. Inge Huitinga.

prof Inge Huitinga-foto UvA
prof Inge Huitinga-foto UvA

Ze zegt dit in het vraaggesprek met haar voor het decembernummer van het MSweb-magazine MSzien. Overigens, daarop nog eens gevraagd, met de toevoeging: “Ik ben geen medicus, dus niet de juiste persoon om hier verantwoorde uitspraken over te doen. Maar ik heb er als MS-onderzoeker wel een mening over”.

Tot die mening komt zij in de veronderstelling dat bepaalde afweercellen in het brein, de zogeheten Trm-cellen, wel eens op hol geslagen zouden kunnen zijn. In haar nieuwe functie van buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam gaat zij daarnaar de komende vier jaar onderzoek doen.

Lees daarover verder in het MSzien artikel ‘Inge Huitinga en T-cel-commando’s – Bericht uit de loopgraven van de hersenen’.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *