MS-patiënt cadeau voor wethouder

De Zoetermeerse MS-patiënt Raymond Timmermans is dinsdag 26 juni 2018 als ‘kenner’ cadeau gegeven aan de wethouder Zorg en Welzijn in zijn gemeente, Ingeborg ter Laak (CDA).

MS Patiënt Timmermans Kennercadeau Foto: Casper de Weerd
De Zoetermeerse MS-patiënt Raymond Timmermans (foto: Foto: Casper de Weerd)

Dit in het kader van het project #Kennercadeau voor wethouders, ontwikkeld door de koepelorganisaties Patiëntenfederatie Nederland en Ieder(in), in samenwerking met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De startbijeenkomst van dit project had plaatst tijdens het VNG-congres in Maastricht.

Raymond Timmermans (*1947) heeft MS sinds 1989, is bestuurslid van MS Vereniging Nederland en andere MS-organisaties, en is op MSweb onder meer bekend als schrijver voor het digitale magazine MSzien.

Zijn koppeling aan de wethouder is bedoeld om de wethouder te gaan helpen aan ervaringsinformatie over de gemeentelijke zorg, hulp en ondersteuning aan mensen met een handicap of chronische ziekte. Wat gaat er goed, waar loopt hij of zij tegenaan en welke rol zou de gemeente daarin kunnen spelen? Zoetermeerders die Raymond Timmermans daarbij willen helpen kunnen zich via deze site melden.

Netwerkje

Raymond laat weten voor de steun aan de wethouder gebruik te willen gaan maken van een door hemzelf te coördineren plaatselijk netwerkje van zorgconsumenten. “Met hen wil ik vooral aandacht vragen voor alles wat onderdeel is van het sinds kort ook in Nederland volop geldende VN-Verdrag inzake de rechten van mensen met een beperking. Dit in het bijzonder waar het gaat om toegankelijkheid, mobiliteit, regels en procedures. Wie daarmee in Zoetermeer ervaring heeft kan zich melden”.

Raymond Timmermans is bijna een halve eeuw journalist, een groot deel bij de toenmalige Haagsche Courant en de regionale Omroep West. Na zijn pensionering is hij als vrijwilliger journalistiek actief gebleven voor bladen en websites op MS-gebied. “En dat laatste heeft er alles mee te maken dat ik zelf die ongeneeslijke ziekte van het zenuwstelsel heb. Gelukkig een goed beheersbare vorm. Kan mijn vingers weliswaar niet meer aansturen, mijn ogen werken niet meer samen en ik heb nog maar energie voor halve dagen, maar stukkies tikken kan ik met een spraakherkennende computer”.

15.000 Zoetermeerders

Er zijn in Nederland ongeveer tweeëneenhalf miljoen mensen met een beperking, in Zoetermeer naar schatting meer dan 15.000. Wethouder Ter Laak is als bestuurder met de problematiek van die mensen onder meer al geconfronteerd in het voorjaarsdebat 2018 van de Zoetermeerse gemeenteraad. Met moties die vragen om:

–       te voorzien in parkeerplaatsen voor scootmobielen,

–       een informatiecampagne over visueel beperkte verkeersgebruikers,

–       het handicap-proof maken van openbare gebouwen en

–       betere toegankelijkheid van openbare toiletten.

Bronnen: Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in), VNG en MS Vereniging Nederland; 26 juni 2018

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *