MS.nl: unieke samenwerking MS Fonds en MS Vereniging

Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland starten met de bouw van MS.nl. Hét online platform met betrouwbare, uitgebreide en actuele informatie voor mensen met multiple sclerose, hun omgeving en zorgprofessionals. De samenwerking tussen deze MS-organisaties zorgt ervoor dat mensen met MS straks alles op één plek kunnen vinden: informatie, een community én activiteiten. Naar verwachting is MS.nl eind 2023 gereed.

samenwerken
Foto: John Hain via Pixabay

Unieke samenwerking

MS.nl is een unieke samenwerking tussen het Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland. Rianne Wisgerhof, directeur-bestuurder van het Nationaal MS Fonds: “Wat in 2018 als een droom begon bij het Nationaal MS Fonds heeft, na een intensief verkenningstraject met MS Vereniging Nederland, tot deze samenwerking geleid.

Onze organisaties brengen gezamenlijk kennis, inzicht, ervaring, wetenschap en innovatie bij elkaar. Met het platform willen wij alle mensen die leven met MS en hun omgeving ondersteunen bij het bereiken van een optimale kwaliteit van leven.”

Wat biedt MS.nl?

MS.nl wordt dé online ingang waar mensen met MS en zorgprofessionals terecht kunnen voor betrouwbare informatie over MS. Chris Schouten, Directeur MS Vereniging Nederland: “Onze ambitie voor MS.nl is een kwalitatief duurzaam platform bieden aan iedereen in de Nederlandse ‘MS-wereld’. Wij streven daarbij naar optimale vindbaarheid, duurzaam beheer en toekomstbestendigheid.” Wisgerhof vult aan: “Voor professionals die MS-deskundig zijn, streven we ernaar om een plek te creëren waarnaar zij hun patiënten graag verwijzen. Om een dergelijk platform, breed gedragen en van hoge kwaliteit, te ontwikkelen is samenwerking met andere organisaties die zich inzetten voor mensen met MS een must.” Het doel is om MS.nl eind 2023 te lanceren.

Bouwteam MS.nl

Om MS.nl op te zetten is een team nodig met volledige focus op de bouw van dit online platform. Voor een deel komen de teamleden uit de bestaande organisaties van het Nationaal MS Fonds en MS Vereniging Nederland. Daarnaast zijn extra mensen nodig voor redactie, community, communicatie en ondersteunende werkzaamheden. Deze teamleden worden momenteel geworven. Kijk voor vacatures op https://nationaalmsfonds.nl/vacatures-msnl/

Zie ook: https://msvereniging.nl/ms-nl-komt-eraan/

MS Vereniging Nederland

MS Vereniging Nederland is de belangenvereniging in Nederland voor mensen met MS en hun naasten. De vereniging biedt activiteiten en diensten aan die leden ondersteunen bij vragen en problemen. Ook geeft de vereniging voorlichting over de mogelijkheden in de gezondheidszorg en behartigt ze de belangen van mensen met MS bij onder meer de overheid, zorgaanbieders en zorgverzekeraars.

 

Nationaal MS Fonds

MS is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Er bestaan medicijnen die de ziekte kunnen remmen, maar een oplossing voor MS is er (nog) niet. Het Nationaal MS Fonds strijdt voor betere behandelingen, betere kwaliteit van zorg en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS. Dit gebeurt aan de hand van drie kerntaken: wetenschappelijk onderzoek, coaching en voorlichting/bewustwording.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *