MS-kliniek Upendo bijna klaar voor de start

De bekende MS-neuroloog dr. Gerald Hengstman meldt dat de speciale MS-kliniek Upendo bijna klaar is voor de start. Het gebouw aan de Bosscheweg 149 in het Noord-Brabantse Boxtel is nu zo goed als ingericht, acht medewerkers aangetrokken en samenwerkingsverbanden gerealiseerd. De openingsdatum staat in de agenda’s voorlopig op woensdag 28 april, de dag na Koningsdag, tenminste als alle coronaregels dat toestaan.

Gerald Hengstman – tot 1 september 2020 verbonden aan het Catharina ziekenhuis in Eindhoven en verder onder meer bekend van zijn stichting MS Zorg Nederland – is de initiatiefnemer en algemeen directeur van de kliniek. Hij wil daar met zijn collega’s aan mensen met MS alle mogelijke speciale aandacht en zorg geven. “Alle behandelingen en onderzoeken die ook in een ziekenhuis plaatsvinden, maar dan zonder 10 minuten-consulten. Zorg zoals die hoort te zijn”.

Daarbij gaat Upendo nauw samenwerken met diverse ziekenhuizen in de regio en het MRI Centrum dat zeven vestigingen heeft door het land verspreid. “Mede daardoor is behandeling en begeleiding bij Upendo niet alleen voorbehouden aan mensen uit Noord-Brabant maar is er ook veel op afstand mogelijk”.

Homepage upendo.nl
Klik op de afbeelding om naar upendo.nl te gaan

Upendo.nl

‘Naastenliefde’

Hengstman heeft gekozen voor de naam Upendo, omdat dat ‘naastenliefde’ betekent in het Kiswahili, de taal van Oost-Afrika. “Wij willen de zorg terugbrengen naar haar oorsprong, namelijk handelend vanuit naastenliefde. Daarbij combineren wij oprechte, persoonlijke, coachende begeleiding met professionele state-of-the art behandeling. Een zorgsysteem dat zich schikt naar de persoon en niet andersom”, aldus Gerald Hengstman.

Eerder zei hij daarover in een column op MSweb onder meer: “De huidige structuur van zorg, die grotendeels in het ziekenhuis is gelegen, is helaas verre van ideaal als het gaat om de behandeling en begeleiding van een chronische ziekte. De ziekenhuisstructuur is gericht op technologische hoogstandjes en op genezing. Op het moment dat genezing helaas nog niet mogelijk is en de zorg zich vooral moet richten op hoe jij nu het beste verder kunt in jouw leven met deze aandoening, dan begint het systeem te haperen”

De kliniek Upendo is inmiddels door de overheid officieel erkend als instelling voor medisch specialistische zorg. Behandelingen vallen daardoor in beginsel onder het basispakket van de zorgverzekering en worden dus vergoed.  MS-patiënten die van Upendo gebruik willen maken, hebben alleen een verwijzing nodig van de huisarts of de specialist.

Aanmelden kan nu al via het contactformulier op de website van Upendo: www.upendo.nl

Bronnen: MSweb en directeur dr. Gerald Hengstman van MS-kliniek Upendo

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.