MS-kliniek Upendo geopend; feest en symposium in juni

De MS-kliniek Upendo in het Noord-Brabantse Boxtel is donderdag 29 april 2021 daadwerkelijk opengegaan voor patiënten. De eersten van inmiddels al ongeveer vijftig ingeschreven mensen met MS zijn er die dag ontvangenvoor een kennismakingsgesprek.

Upendo MS-kliniek De officiële, feestelijke opening is mede met het oog op het coronavirus uitgesteld tot zaterdagmiddag 5 juni.

Upendo wil dat dan combineren met een symposium dat de kliniek gaat organiseren in samenwerking met de drIe Brabantse regionale werkgroepen van MS Vereniging Nederland. Thema: gepersonaliseerde behandeling en innovatie in de zorg. Dat zijn ook de kernwoorden voor de nieuwe, door MS-neuroloog dr. Gerald Hengstman opgerichte kliniek.

Gerald Hengstman was tot 1 september 2020 als MS-neuroloog verbonden aan het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Hij is daarnaast onder meer bekend van zijn stichting MS Zorg Nederland, als lid van de Medische Adviescommissie van MS Vereniging Nederland en medisch adviseur van de Stichting MS in Beeld.

Hij heeft besloten een aparte MS-kliniek op te richten om langs die weg, zoals hij het zelf zegt “beter dan vanuit een ziekenhuis, op de mens met MS gerichte zorg te kunnen verlenen. Een zorgsysteem dat zich schikt naar de persoon en niet andersom”.

Het team van medewerkers is intussen compleet. Over theorie en praktijk zal meer te lezen zijn in het juni-nummer van het digitale MSweb-magazine MSzien.

Bronnen: directeur dr. Gerald Hengstman van MS-kliniek Upendo. msvereniging.nl/regios/brabant-zuid-oost/agenda/ en msweb.nl/actueel/columns/gasten/mijn-keus-is-upendo/

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. Beste Michel,

    Indien je meer informatie zou willen hebben kun je ons altijd mailen via info@upendo.nl of even bellen op 085-0410755.

    Met vriendelijke groet namens het Upendo-team,
    Nanda Felderhof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.