MS-blogster Ania Timmer koninklijk onderscheiden

Blogster Ania Timmer-Niedopytala  van MSweb heeft een koninklijke onderscheiding ontvangen. Bij Koninklijk Besluit van 2 maart is zij benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Blogster Ania Timmer-Niedopytala van MSweb heeft een koninklijke onderscheiding ontvangenAnia (48) woont met haar man in Kampen en is bekend als schrijfster van blogs voor MSweb. Blogs zijn persoonlijke verhalen. Zij laten zien hoe mensen met MS hun ziekte ervaren. Anderen putten daar steun uit en kunnen erop reageren. Volgens MS Vereniging Nederland, de uitgever van MSweb, kan de vereniging zonder actieve vrijwilligers als Ania niet bestaan.

Ania heeft sinds 2015 MS, wat eerst RRMS leek te zijn maar later werd gewijzigd in PPMS, de progressieve variant van MS. Op dit moment gaat het niet zo goed met haar. Dat is ook mede de reden dat zij in december 2021 gestopt is met haar blogs.

‘Het is helaas heel snel bergafwaarts gegaan. Ik ben nog op de been, al is het secondewerk. (…) Protest! MS is echt geen ‘lot uit de loterij’, schrijft ze in haar laatste blog. Waarin ze niet uitsluit dat ze nog eens een blog gaat schrijven. Maar nu moet ze afremmen.

Behalve blogs heeft Ania in 2020 ook een boekje uitgebracht: ‘Schrijftherapie, mijn leven, voeding en beweging met MS’. Daarin heeft ze het over de impact van de ziekte op haar leven. De opbrengst van het boekje heeft ze aan MSweb geschonken.

Bronnen: redactie MSweb

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Heel veel kracht voor familie en vrienden
    Vreselijk dit te lezen
    Ik kon haar niet maar
    Ik hoop dat je je rust hebt gekregen 🧡lotgenootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *