MS-anders gaat op in Nationaal MS Fonds

De in Naarden gevestigde Stichting MS-anders is niet langer meer een afzonderlijke organisatie maar gaat op in de Stichting Nationaal MS Fonds (NMSF).

“We verhuizen naar het kantoor van het Nationaal MS Fonds in Rotterdam en communiceren voortaan uit naam van het Nationaal MS Fonds. Het rekeningnummer wordt per 1 augustus op naam van het Nationaal MS Fonds gezet”, zo eindigt de enige nu nog te lezen melding op de website van MS-anders).

Daarboven staat ongeveer dezelfde tekst als in een gezamenlijk uitgegeven persbericht, ook te lezen op de site van het NMSF.

MS-Anders is vooral bekend van alternatieve hulp en zorg voor mensen met MS, onder meer op het gebied van voeding. Verder organiseerde de stichting geregeld MS-kinder- en jeugdkampen. MS-Anders meldt daarover op haar site: “Natuurlijk gaan we door met de activiteiten die wij hebben opgezet (..), alleen voortaan onder de vlag van het Nationaal MS Fonds”. En dat fonds voegt er op zijn site aan toe: “Zodra de corona maatregelen dit toelaten”.

Het NMSF is bekend van de jaarlijkse MS-collecte, waarmee het fonds op dit moment onder meer 13 onderzoeksprojecten mee –financiert.

De informatie over de achterliggende redenen voor de samengang is beperkt. Het persbericht spreekt van “bundeling van krachten”, “efficiënter en effectiever”, “dezelfde droom“ en “beide organisaties zetten zich in voor een betere kwaliteit van leven van mensen met MS”.

Bronnen: websites NMSF en MS-anders plus gezamenlijk persbericht; 23.6 2020

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *