Miljoenensubsidie Start2Cure voor genonderzoek Herseninstituut

De nieuw opgerichte subsidie-instelling Start2Cure heeft als eerste investering enkele miljoenen euro’s toegezegd aan het Nederlandse Herseninstituut (NHI). Dit voor genonderzoek ten behoeve van een nieuwe therapie voor MS-patiënten. Start2Cure spreidt de subsidie over vier jaar.

Miljoenensubsidie Start2Cure voor genonderzoek HerseninstituutHet Nederlandse Herseninstituut (NHI) is aan een project begonnen om via gentherapie herstel te bevorderen van myeline, de – bij MS beschadigde – isolatielaag van zenuwcellen. Professor dr. Inge Huitinga, directeur van de Nederlandse Hersenbank en groepsleider neuroimmunologie bij het NHI, zegt:”Een medicijn dat functioneel herstel van het zenuwstelsel bevordert is van groot belang en in potentie zeer betekenisvol voor een grote groep mensen met gevorderde MS”.

Start2Cure is een stichting ter financiële ondersteuning van vooral jonge MS-onderzoekers naar nieuwe vormen van MS-therapieën. Zie ons eerdere bericht ‘Subsidiefonds voor jonge MS onderzoekers‘. Stichtingsdirecteur Boaz Spermon, ook bekend als bestuurslid van MS Vereniging Nederland, zegt over het eerste subsidieproject: “Het gentherapie-onderzoek van het Herseninstituut is een zeer uitdagend project gezien de complexiteit en de onzekere uitkomsten”.

Bronnen: Start2Cure, Nederlands Herseninstituut en redactie MSweb

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.