Meer aandacht voor leefstijl van patiënten

Een aantal instanties in de zorg en in wetenschappelijk onderzoek wil meer aandacht gaan besteden aan de leefstijl van patiënten. Verbeteringen daarin zouden weleens een goede invloed kunnen hebben op het verloop van ziekten, zo is de veronderstelling. Kernpunten daarbij zijn meer bewegen, beter slapen, goed eten en drinken, niet roken en stress verminderen.

Gezonde voedingOm de aandacht hiervoor te bundelen is er een Coalitie Leefstijl in de Zorg opgericht. Dit vooral in de overtuiging dat leefstijl bij steeds meer ziekten een belangrijke rol kan spelen in de behandeling en vermindering van klachten.

In die coalitie zitten onder meer het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), de Patientenfederatie Nederland – waarvan ook MS Vereniging Nederland lid is – en ZonMw.

Die laatste is een grote financieringsorganisatie van onder meer onderzoek in de gezondheidszorg. ZonMw is een precies 25 jaar geleden ontstaan samenwerkingsverband van de organisaties ZorgOnderzoek Nederland (Zon) en de sector Medische wetenschappen (Mw) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Bronnen

https://www.zonmw.nl/nl/actueel/nieuws/detail/item/minister-kuipers-geeft-startsein-voor-de-coalitie-leefstijl-in-de-zorg/
https://leefstijlcoalitie.nl/
https://www.patientenfederatie.nl/dit-doen-wij/coalitie-leefstijl-in-de-zorg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *