Mantelzorger die vakantie annuleert krijgt vaak geen vergoeding

Mensen die een vakantie annuleren vanwege dringend te verlenen mantelzorg  krijgen de kosten vaak niet vergoed van de reisverzekeraar. Zo is sinds 10 november 2023 te lezen op de website van Poliswijzer, een gratis vergelijkingssite voor verzekeringen. De waarschuwing kan onder andere nuttig zijn voor mensen met MS die mantelzorg verlenen of mantelzorg krijgen.

Poliswijzer baseert zich op een analyse van de voorwaarden van 42 reisverzekeringen. Bij ongeveer de helft daarvan komt annuleren vanwege een dringend mantelzorgverzoek helemaal niet in aanmerking voor vergoeding.

De website noemt in dit verband de reisverzekeringen van Centraal Beheer, FBTO, Inshared, Interpolis, ING, HEMA, Vereniging Eigen Huis, AON, OHRA, SNS en Nationale Nederlanden.

Bij de overige is soms sprake van aanvullende eisen. Zo telt dikwijls alleen mantelzorg mee als sprake is van een eerstegraads familielid (partner, ouders, schoonouders, kinderen en schoondochters en -zonen). Mantelzorgers, die wat dit betreft geen risico willen lopen als ze op vakantie gaan, raadt Poliswijzer de reisverzekeringen aan van ABN AMRO, Aegon, ANWB, Klaverblad, Unigarant en Univé.

Poliswijzer.nl maakt onderdeel uit van de zogeheten Bencom Group in Groningen. Gebruik ervan door particulieren kost niets. Wanneer een bezoeker een verzekering via deze website afsluit, ontvangt Bencom een eenmalige vergoeding van de verzekeraar, zo is elders te lezen op internet.

Bronnen:

https://www.poliswijzer.nl/pers/reisverzekeraar-keert-vaak-niet-uit-bij-annulering-vanwege-dringende-mantelzorg

https://www.poliswijzer.nl/zorgverzekering/vergoedingen/435646/mantelzorg-vervangend .

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.