Lintje voor MS-blogger Geert Jan den Hengst

De lintjesregen 2023 heeft voor zover bekend in elk geval één koninklijke onderscheiding opgeleverd voor iemand met MS: de Zwollenaar Geert Jan den Hengst. Hij kreeg op woensdag 26 april 2023 de versierselen uitgereikt die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau.

Geert Jan den HengstNiet vanwege het feit dat hij al bijna een kwarteeuw de nadelen ondervindt van zijn ziekte, maar omdat hij in die periode zeer actief is geweest – en nog steeds is – als vrijwilliger voor diverse organisaties en media.

Ook waarneembaar op MSweb, zoals via http://geertjandenhengst.blogspot.com/ . Mede om die inspanningen verdiende hij in september 2022 de eretitel ‘MSweb-vrijwilliger van de herfst’.

Geert Jan den Hengst was docent in het voorgezet speciaal onderwijs voor moeilijk lerende en opvoedbare jongeren toen hij in 1999, als indertijd 29-jarige, de diagnose kreeg van Secundair Progressieve MS (SPMS). Zijn leraarschap heeft hij nog enige jaren vervuld, waarna hij korte tijd andere functies is gaan doen op school en uiteindelijk in 2008 volledig arbeidsongeschikt is verklaard.

Hij beweegt zich voort in een elektrische rolstoel met kinbesturings-joystick. In Zwolle spant hij zich vooral in voor het verbeteren van toegankelijkheid – als vrijwilliger van de Stichting Toegankelijk Zwolle – en schrijft hij veel, onder meer voor een huis-aan-huis-blad, een wijkkrant en voor het blad van de gehandicapten ondersteunende organisatie Fokus. Dit schrijven doet hij met behulp van een spraakherkennende computer. Zo verzorgt hij ook zijn eigen blogs.

Bronnen

dagblad De Stentor
https://www.zwolle.nl/lintjesregen-2023
https://msweb.nl/actueel/nieuws/msweb-vrijwilliger-van-de-herfst/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *