Alle kandidaten MSweb-prijs 2022 in beeld

Dat hij een van de vijf genomineerden is voor de MSweb-prijs 2022 heeft dr. ir. Bram Platel geïnspireerd tot een filmpje. Niet zozeer om zichzelf te promoten, laat hij weten, maar vooral om de vier andere kandidaten nog even in beeld te brengen.

Bram legt op de website van zijn stichting MS in Beeld al vier jaar lang van alles en nog wat uit over de ziekte MS, vaak met de hulp van zeer begrijpelijke YouTube-video’s. Aan de presentatie van het nieuwste filmpje voegt hij toe: “Het is natuurlijk een eer om zelf genomineerd te zijn, maar ik vind het nog belangrijker aandacht te vragen voor de andere vier, die stuk voor stuk iets doen waaraan mensen met MS veel kunnen hebben.

Zo wijst hij erop dat medekandidaat Tanja Berkx als MS-patiënte niet alleen de aandacht heeft getrokken met een stamceltransplantatie in Moskou maar inmiddels daarmee het voorbeeld is geweest van zo’n 200 andere mensen.

Mariëlle Hak prijst hij voor haar hulp aan vooral jongeren via de door haar opgerichte organisatie ‘Jong en MS’.

De neuroloog Gerald Hengstman voor zijn “out of the box denken vanuit het perspectief van iemand met MS”.

Van de genomineerde MS-verpleegkundige Janneke Roos zegt hij:  “Doet het blijkbaar al twaalf jaar zo geweldig dat een boel mensen specifiek haar hebben genomineerd. Echt super”.

En Bram sluit zijn filmpje af met: ‘Iedereen met MS wint door mensen zoals Tanja, Mariëlle, Gerald en Janneke… OK, en ikzelf natuurlijk”.

De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt sinds 2021 door MSweb toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met MS. De prijs is genoemd naar de op 20 juni 2020 overleden initiatiefneemster van MSweb. Na een eerste selectie zijn er vijf genomineerden overgebleven. Stemmen kan tot donderdag 19 mei via deze link op MSweb

De bekendmaking van de winnaar zal zijn rond 30 mei, Wereld MS Dag.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.