Kabinet: ‘Coronaregels vervallen, maar gebruik gezonde verstand’

Het kabinet heeft op 10 maart 2023 alle nog bestaande regels op het gebied van de coronabestrijding (COVID-19) laten vervallen. Maar dit met de oproep “om het gezonde verstand te blijven gebruiken bij griep- en verkoudheidsklachten.” Dan kan het beter zijn om contacten met anderen een beetje uit de weg te gaan. Minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport; D66) voegt eraan toe: “Dat is niet alleen goed voor de medisch kwetsbaren, maar voor ons allemaal.”

corona en vaccinaties, coronavaccinDe kabinetsmaatregel houdt onder meer in dat er vooralsnog geen nieuwe corona-vaccinatieronde komt. Volgens de medische adviseurs van het kabinet zou een herhaalprik op dit moment maar een geringe extra bescherming bieden.

Een uitzondering kan gelden voor mensen met een medisch hoog risico. Onder hen zijn mogelijk ook mensen met MS. Het advies aan hen is zich hierover te verstaan met hun medisch specialist.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2023/03/10/laatste-specifieke-corona-adviezen-vervallen-maar-gebruik-je-gezonde-verstand-bij-luchtwegklachten#

Corona

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *