Jongerenwerkgroep van start

Nicole Donal jong bestuurslid voor één jaar

Door Ellemieke de Wolf

Het bestuur van MS Vereniging Nederland besloot afgelopen zomer haar jonge leden te benaderen voor een tijdelijke aanstelling als bestuurslid. Met als doel: in de activiteiten en diensten van de vereniging meer aandacht besteden aan leden onder de 35 jaar. En als interessante bijkomstigheid: een jong lid ervaring te laten opdoen in een bestuursfunctie.

Nicole Donal jong bestuurslid voor één jaar
Nicole Donal

Op onze oproep reageerden maar liefst vier jonge leden. Een fantastische respons! Met alle vier kandidaten werden kennismakingsgesprekken gevoerd en tot nieuw jong bestuurslid werd benoemd: Nicole Donal. Nicole is 34 jaar en heeft sinds 2015 MS. Zij is op social media actief onder de naam TiepiesNicole en is initiatiefnemer van stichting Chronisch Samen Sterk. Deze stichting gaf eind vorig jaar PASS magazine uit voor jongvolwassenen met MS. Nicole zal zich in de volgende editie van MenSen uitgebreider voorstellen.

Jongerenwerkgroep

Onder Nicoles aanvoering is inmiddels een jongerenwerkgroep gestart. Deze werkgroep bestaat uit:

  • Erik van der Plas (31). Erik heeft MS sinds mei 2017 en is sindsdien erg betrokken bij ontwikkelingen rondom de ziekte. Hij deed twee keer mee aan Klimmen tegen MS en haalde hiermee niet alleen veel geld op, maar kreeg ook veel publiciteit in lokale media.
  • Janneke Knol (25). Janneke maakt sinds kort deel uit van het voorlichtersteam van onze vereniging, maar is al veel langer bekend als ambassadeur van het Nationaal MS Fonds en Grunn Moves.

Janneke was onlangs te zien in het tv-programma ‘Je zal het maar hebben’, waar zij presentator Jurre Geluk liet ervaren hoe het voelt om MS te hebben (met behulp van onze MS Experience Toolkit).

De jongerenwerkgroep is al een keer bij elkaar gekomen om te brainstormen over initiatieven die onze vereniging kan ontplooien voor jonge mensen met MS. Als eerste activiteit zal de jongerenwerkgroep een bijeenkomst organiseren in Rotterdam. Hou voor informatie hierover onze website en Facebook-pagina in de gaten!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *