‘Introducing, Selma Blair’

‘Introducing, Selma Blair’ is een Amerikaanse documentairefilm uit 2021, geregisseerd door Rachel Fleit. In deze film laat de Amerikaanse actrice Selma Blair – bij wie in augustus 2019 multiple sclerose is geconstateerd – zien hoe zij omgaat met deze ziekte en hoe zij uiteindelijk het besluit neemt een stamceltransplantatie te ondergaan.

Introducing, Selma BlairDe wereldpremière van ‘Introducing, Selma Blair’ vond plaats op 16 maart 2021 tijdens het filmfestival South by Southwest (SXSW). Daar won de documentaire de Special Jury Award for Exceptional Intimacy in Storytelling in the Documentary Feature Competition. De film werd door de recensenten zeer positief ontvangen.

De documentaire zal op 15 oktober 2021 in een beperkt aantal Amerikaanse bioscopen worden vertoond en vanaf 21 oktober 2021 op Discovery+ te vinden zijn.

Wie is Selma Blair?

Selma Blair is een Amerikaanse actrice. Zij werd onder andere bekend door haar rollen in de films Hellboy en Cruel Intentions. In augustus 2019 kreeg zij te horen dat zij MS had. De documentaire geeft een unieke inkijk in het leven van Selma Blair.

In de trailer van ‘Introducing, Selma Blair’ vertelt Selma hoe ingrijpend MS kan zijn. Zij doet dit op een openhartige manier, realistisch en onomwonden. “Er werd mij verteld dat ik voorbereidingen moest treffen voor mijn sterven.” Omdat de ziekte progressief is en medicijnen niet hielpen, besloot zij om een stamceltransplantatie te ondergaan. Haar laatste hoop.

De film laat zien hoe heftig deze behandeling is. Hoe hard zij moet vechten om de ziekte de baas te blijven. Hoe groot de impact van de chemobehandelingen is, die zij, desondanks, beschouwt als ‘een tweede kans om te leven’.

Voor haar zoon Arthur Saint Bleick (10) blijft ze knokken. Ondanks alle tegenslagen blijft Selma positief: “Dit is het. Het enige leven dat we krijgen. Mijn ziekte zie ik niet als een tragedie. Ik heb mezelf beloofd: ‘je gaat leven op een manier die een voorbeeld zal zijn voor jezelf en je zoon.’ Dat zegt ze ook nadrukkelijk in de trailer:’Arthur is mijn inspiratiebron.’

Tijdens een interview bij de presentatie van ‘Introducing, Selma Blair’ vertelt zij: “Het heeft nagenoeg een jaar geduurd voordat de behandeling aansloeg. Mijn prognose ziet er op dit moment goed uit. Door de stamceltransplantatie ben ik in remissie. Dat betekent dat mijn klachten minder worden.”

Zij geeft aan gelukkig te zijn omdat zij vanwege haar bekendheid een platform heeft waarop zij haar ervaringen kan delen met anderen die met MS of andere chronische aandoeningen te kampen hebben. Zij is blij een bijdrage te kunnen leveren aan de acceptatie en het creëren van de bewustwording rondom MS en andere chronische aandoeningen. Ze betuigt haar dankbaarheid aan ieder die haar geholpen heeft haar moeilijke perioden door te komen.

Wat betreft de documentaire zei Selma: “Eigenlijk is dit mijn eerste echte hoofdrol.”

Bronnen:

apnews.com/article/entertainment-health-science-selma-blair-

Introducing, Selma Blair (Film, 2021) – MovieMeter.nl

www.amsel.de/multiple-sklerose-news/freizeit/noch-ein-star-mit-ms/

www.hin.be/celebrities/selma-blair-geeft-hartverscheurende-update-over-ziekte

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.