Helft mensen met MS beschuldigd van dronkenschap

Volgens een enquête van de Engelse MS Society heeft bijna de helft (45%) van de mensen met MS het gevoel onheus behandeld te worden vanwege zijn of haar MS-symptomen.

nieuws-160930-helft-mensen-met-ms-beschuldigd-van-dronkenschapUit de enquête, waaraan ruim 1000 mensen meededen, bleek dat de helft (49%) van de mensen met MS wel eens is beschuldigd van dronkenschap, omdat hij of zij moeite had met lopen. Ongeveer evenveel mensen (47%) kregen te horen dat ze de ernst van hun MS overdrijven ‘want je ziet er zo goed uit’.

Diane Donat vertelt: “Ik heb een slecht evenwichtsgevoel en op een ochtend viel ik op een drukke markt. Terwijl ik met veel moeite opstond, liep een vrouw langs die haar kind bij mij  wegtrok en zei: “walgelijk, dronken!” Diane was te verbijsterd om te reageren.

Ruim 70 procent van de mensen met MS vindt het leven met MS dan ook moeilijker vanwege de bejegening door andere mensen. Veel mensen met MS zijn er wel eens van ‘beschuldigd’ dat ze op een gehandicaptenparkeerplaats
gingen staan.

Familie en vrienden zijn een schild

Volgens Diane maken haar familie en vrienden wel een groot verschil voor haar. “Ze proberen mijn MS te begrijpen, en weten hoe ze me kunnen helpen.” Ook de andere mensen met MS ontvingen met name hulp van een partner, directe familie of vrienden.

Bron: MS Society

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *