Genomineerden Nora Holtrust Prijs 2023 bekend

Tot 1 mei 2023 was het weer mogelijk om mensen voor te dragen voor de Nora Holtrust Prijs, ook bekend als de Nora Holtrust MSweb Prijs. Hieruit zijn de volgende vijf kanshebbers genomineerd, op alfabetische volgorde: Alie Elbers, Gerald Hengstman, Robert Koenders, Bram Platel en Remco van Wijk.

logo Nora Holtrust Prijs 2023De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met MS. Je kunt stemmen tot donderdag 18 mei. De winnaar wordt op Wereld MS Dag op 30 mei bekendgemaakt.

Klik hier om te stemmen

De vijf genomineerden voor de Nora Holtrust Prijs 2023 vind je hieronder in alfabetische volgorde.

Alie Elbers
Alie Elbers

Alie Elbers

Alie Elbers is sinds 2009 werkzaam als fysiotherapeut bij Slot en Keerssemeeckers. Hier begeleidt zij veel mensen met MS. Alie luistert goed en vraagt door naar klachten tijdens en na fysiosport-sessies. Zij weet veel over de verschillende medicaties en denkt hier ook in mee. Alie gaat met regelmaat naar bijeenkomsten van MS zorg. Zo blijft zij op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Gerald Hengstman
Gerald Hengstman

Gerald Hengstman

De 2e nominatie op rij voor Gerald. Neuroloog Gerald Hengstman startte in 2021 zijn eigen praktijk onder de naam Upendo waarmee hij MS op een andere manier benadert. MS zorg buiten de structuur van het ziekenhuis, in een prettige, positieve omgeving, met niet alleen aandacht voor medische aspecten maar juist ook voor de persoon met MS.  Hij gaat vaak door waar anderen stoppen bijvoorbeeld ten aanzien van stamceltherapie en leefstijl.

Als grondlegger van MS Zorg Nederland geeft hij vorm aan landelijke MS zorg netwerken en geeft hij door middel van online webinars en podcasts waardevolle informatie over MS. Zowel nationaal als internationaal is Gerald actief betrokken bij diverse onderzoekswerkzaamheden op het gebied van MS. Daarnaast verzorgt hij met regelmaat nascholingen en workshops, zowel voor zorgverleners als mensen met MS.

Robert Koenders
Robert Koenders

Robert Koenders

Robert Koenders, ook wel bekend als Rob de huisman. Na de diagnose MS veranderde zijn leven. Inmiddels heeft hij hier een weg in gevonden. Op Instagram deelt Robert filmpjes over zijn leven met MS. Robert is sinds juli 2021 verbonden met Platform MS. Naast het hosten van het MS-café op Instagram, is hij medeverantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over het platform. Je kunt zijn Instagram-account hier vinden. De website van Platform MS kun je hier vinden.

Bram Platel
Bram Platel

Bram Platel

De 3e nominatie op rij voor Bram. Dr. ir. Bram Platel is gepromoveerd biomedisch technoloog, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Eind 2018 heeft hij deze stichting opgericht omdat hij zijn wetenschappelijke achtergrond en ervaring als MS-patiënt wil gebruiken om mensen met deze vervelende ziekte en hun naasten te helpen.

Dat doet hij door ingewikkelde dingen waar mensen met MS mee te maken hebben op een toegankelijke, begrijpelijke maar tegelijkertijd ook diepgaande manier uit te leggen. Meestal door middel van informatieve, toegankelijke en soms grappige YouTube-video’s. Meer over Brams werk vind je hier en op Youtube.

Remco van Wijk
Remco van Wijk

Remco van Wijk

Remco is een topfitte triatleet en tech-ondernemer als hij een paar jaar geleden de diagnose MS krijgt. Remco wordt gezien als een veranderaar. Hij maakt zich sterk voor een bredere beschikbaarheid van aHsct (stamceltherapie) bij MS. In zijn onderzoek naar medicatie verbaast hij zich over de disproportionele prijzen van deze medicijnen. Navraag leert hem dat het ook anders kan. Hierover heeft hij de documentaire “Remco versus Pharma” gemaakt.

Klik hier om te stemmen

Dit bericht heeft 4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *