Genomineerden van de Nora Holtrust MSweb-prijs bekend

Vanaf begin maart stroomden de mogelijke kandidaten voor de Nora Holtrust MSweb-prijs binnen bij de redactie van MSweb. Tot 1 mei konden kanshebbers voorgedragen worden en dit is, op alfabetische volgorde, de lijst met genomineerden:

 • Marielle Hak
 • Hanneke Hulst
 • Sarah Kingma
 • Bram Platel
 • Fiona Sie

Nora Holtrust MSweb-prijs logoKlik hier om te stemmen op jouw favoriet:
Er kan niet meer gestemd worden

De Nora Holtrust MSweb-prijs wordt toegekend aan iemand die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor mensen met multiple sclerose (MS).

Tot donderdag 20 mei kan er gestemd worden. De winnaar wordt rond Wereld MSdag op 30 mei bekendgemaakt.

Genomineerden

Lees hier meer over de genomineerden. De vijf genomineerden voor de Nora Holtrust MSweb-prijs 2021 zijn*:

Marielle Hak
Marielle heeft jongerenplatform Jong & MS opgericht dat meer dan 1000 mensen met MS tussen 18-40 jaar vertegenwoordigt. De site is informatief en biedt jongeren met MS informatie, steun en lotgenotencontact via een besloten facebook groep en organiseert meetings. Zelfs tijdens de lockdown organiseerde Marielle extra activiteiten voor jongvolwassenen met MS.
De website van Marielle: www.jongenms.nl/

Hanneke Hulst
Hersenwetenschapper Hanneke Hulst zet zich al jaren eindeloos sterk in voor onderzoek naar MS. Hanneke en haar team doen onderzoek naar het begrijpen en behandelen van cognitieve stoornissen bij MS. Ze geeft lezingen, webinars, is vaak aanwezig bij (online) evenementen en legt eerlijk en duidelijk uit wat haar onderzoeken inhouden en welke resultaten ze behaalt. De keuze om zich met MS onderzoek bezig te houden, is mede ontstaan doordat haar moeder MS had. Lees hier de columns van Hanneke: msweb.nl/actueel/columns-hanneke-hulst/

Sarah Kingma
Sarah heeft voor mensen met MS op een positieve manier aandacht gekregen in de media.  Na een stamceltransplantatie verdwenen de MS-klachten en omarmt ze haar tweede leven. Nu heeft ze een missie: medische hulpmiddelen aantrekkelijk maken voor jonge, modebewuste gebruikers, waardoor je uitstraalt dat je meer bent dan je beperking.
Meer over Sarah: https://www.rtlnieuws.nl/sarah-kingma-stamceltransplantatie

Bram Platel
Bram Platel is gepromoveerd wetenschapper, voorzitter van stichting MS in Beeld en zelf ook MS-patiënt. Met zijn stichting legt hij lastige wetenschappelijke informatie op een begrijpelijke manier uit. Meestal doormiddel van informatieve, toegankelijke en grappige YouTube video’s. Meer over Bram’s werk: www.msinbeeld.nl

Fiona Sie
Kinder- en jeugdpsychotherapeut Fiona Sie heeft zelf MS en bedacht het boek ‘Moeder vol stoplichten’ (2017). Haar missie is om meer aandacht te vragen voor kinderen die opgroeien met een ouder met MS. Om het boek met bijpassend spelmateriaal te kunnen doneren aan MS-centra, richtte Fiona in 2020 een stichting op. De stichting werkt aan een Engelse vertaling van het boek.
Meer over het boek van Fiona en Stichting Moeder vol stoplichten: moedervolstoplichten.nl/

*) op alfabetische volgorde

Meer lezen?

Nora Holtrust, kloek van MSweb

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Wat een eer om genomineerd te zijn! Ik vind het bijzonder om mijn naam te zien tussen vier top-kandidaten. Alle vier leveren ze fantastische bijdragen aan mensen met MS in Nederland. Ondanks de uitdagingen die MS met zich meebrengt werken Mariëlle, Sarah en Fiona hard om anderen met dezelfde ziekte te helpen, en alle drie op hun eigen manier.
  Hanneke is de enige in het lijstje die zelf geen MS heeft, maar dat wil niet zeggen dat het daarom gemakkelijk is wat ze doet. Ik weet dat ze heel hard werkt als top-wetenschapper en onderwijzer aan het AmsterdamUMC, maar daarnaast neemt ze ook heel erg veel tijd om die wetenschap op een uitgebreide en begrijpelijke manier uit te leggen aan mensen met MS.
  Naast dit lijstje genomineerden zijn er nog tientallen anderen die zich belangeloos inzetten voor het welzijn van mensen met MS. Als MS-patiënt wil ik iedereen hartelijk bedanken voor al jullie werk!

  1. Sarah Kingma geef niet op en is goede voorbeeld voor mijn hoe ik er mee om kan gaan en advies van over me ms ze houd de moed er zeker in

 2. Ik wil graag een stem uitbrengen voor Marielle Hak, want wat is het platform Jong&MS mega waardevol! 👏

 3. Sarah, gewoon omdat ze het toppunt is van positief blijven met alle negatieve MS zaken die ze gehad heeft. Hoe ze de stamceltherapie als een bikkel is aangegaan. Nu een tweede kans op toch een behoorlijk gezond leven, die ze dan ook met beide handen en voeten aanpakt. Een topper dus!!

 4. Zonder enige twijfel: Sarah Kingma. Een moedige dame die heel sterk en krachtig was en is en nu een ware ambassadeur is.

  Met alle respect voor de anderen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.