Geneesmiddelensector komt met gedragscode; maar zwijgt over de prijzen

De Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) presenteerde vrijdag aan minister Bruno Bruins (Medische Zorg) een gedragscode met 38 afspraken over integriteit, transparantie, maatschappelijke verantwoordelijkheid en kwaliteit. De veertig geneesmiddelenbedrijven die lid zijn van de Vereniging hebben de code ondertekend.

(On)gevraagd advies

Ademhalingsklachten bij gebruik van gabapentine en pregabalineHet is volgens de VIG een code die helder maakt vanuit welke principes de sector werkt en waar de sector voor staat. Een onafhankelijk adviescollege monitort of leden zich aan de code houden. Daarnaast kan het college gevraagd en ongevraagd advies geven aan bedrijven zodat de code zich verder kan ontwikkelen. Dit college, onder leiding van oud-minister André Rouvoet, publiceert ook een openbaar jaarverslag.

Intensiever gesprek

VIG-voorzitter Aarnoud Overkamp: “We geloven niet dat we nu al klaar zijn. De code is aanleiding voor een intensiever gesprek binnen de sector en met de samenleving. Dit is nadrukkelijk bedoeld als een begin.”

Prijzen

In de code staat niets over de prijzen van geneesmiddelen waar vaak discussie over is. “Als branchevereniging kunnen we niks zeggen over een prijzen van individuele leden. Maar deze code is een startpunt waar we verder mee kunnen” aldus een woordvoerster van de vereniging.

Bron: www.skipr.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.