Extra waardering voor MS-wetenschappers Uitdehaag en Barkhof

Twee MS-wetenschappers krijgen extra waardering binnen hun vakgebied: de neuroloog en epidemioloog prof. dr. Bernard Uitdehaag en de neuro-radioloog prof. dr. Frederik Barkhof. Beiden zijn al jarenlang onder meer nauw betrokken bij het MS-centrum in Amsterdam.  Uitdehaag is benoemd tot erelid van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN). Barkhof is onderscheiden door een Amerikaans MS-onderzoeksconsortium.

Prof. Uitdehaag en Barkhof
Links prof. dr. Uitdehaag, rechts prof. dr. Barkhof

De NVN prijst professor Uitdehaag onder meer omdat hij naast zijn werk in de MS-praktijk acht jaar lang bestuurslid is geweest van de NVN, waarvan drie jaar als voorzitter. Daarnaast heeft hij meegewerkt aan vele internationale studies op het gebied van MS.

Op 25 mei 2023 wordt van hem afscheid genomen als algemeen directeur van het Amsterdams MS-centrum tijdens een symposium ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van deze instelling. Zijn opvolger is prof. dr. Joep Killestein. Uitdehaag blijft als MS-neuroloog verbonden aan het MS Centrum Amsterdam.

Het Amerikaanse Consortium van MS-centra (CMSC) en het publiciteitsorgaan NeurologyLive® geven professor Barkhof de eretitel van ‘Reus’ in zijn vakgebied,  in het Engels Giant. Hij krijgt die waardering voor zijn uitgebreide onderzoek op het gebied van het gebruik van MRI-scans voor MS. De uitreiking van de Giants heeft plaats tijdens de jaarbijeenkomst van het CMSC op 1 juni in Aurora (VS).

Bronnen

https://www.vumc.nl/nieuws/nieuwsdetail/bernard-uitdehaag-erelid-van-de-nederlandse-vereniging-voor-neurologie.htm
https://msweb.nl/ms-onderzoek/in-nederland/zamboni-therapie-eerst-onderzoeken/
https://msweb.nl/ms-onderzoek/in-nederland/edss-score-is-onnauwkeurig/
https://www.vumc.nl/nieuws/nieuwsdetail/frederik-barkhof-benoemd-tot-giant-in-beeldvorming-bij-ms.htm
https://cmscfoundation.org/2023/05/neurologylive-and-cmsc-announce-giants-of-multiple-sclerosis-2023-class-of-inductees/#:~:text=Giants%20of%20Multiple%20Sclerosis%20is,remarkable%20achievements%20in%20multiple%20sclerosis
https://msweb.nl/ms-onderzoek/in-nederland/lang-wachten-remmen-2/

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Heel erg verdiend voor beide heren. Het zijn de mensen die ontzettend veel hebben betekend en nog steeds veel betekenen voor ons patiënten. Ik ben ze enorm dankbaar voor hun tomeloze inzet en kennis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *