MS Talk Extra, Aflevering 2

De invloed van leefstijl op het ontwikkelen van MS

In het weekend van 11 tot en met 13 september vond  het grootste MS congres wereldwijd plaats, MS Virtual 2020.

Na afloop van dit congres is neuroloog Gerald Hengstman  in gesprek gegaan met Linda Boot en Nanda Felderhof over een aantal onderwerpen die tijdens het congres ter sprake kwamen.

Deze aflevering gaat over welke factoren een rol kunnen spelen bij het wel of niet krijgen van MS. Maar kun je door deze factoren te beïnvloeden ook invloed uitoefenen op het beloop van de ziekte?

Linda Boot is diëtist, Nanda Felderhof is oefentherapeut. Beiden zijn tevens ervaringsdeskundigen. Neuroloog Gerald Hengstman is verbonden aan MS Zorg Nederland.

Over MS Zorg Nederland MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse partijen die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken.
De missie van MS Zorg Nederland is het realiseren van de meest optimale zorg denkbaar voor alle mensen met MS en hun naasten in de eigen omgeving en in iedere fase van de ziekte. De patiënt staat hierbij centraal en heeft zelf de regie over zijn zorgproces.
“Die betere zorg moet bestaan uit multidisciplinaire, hoogwaardige, laagdrempelige zorg in de directe omgeving van de MS-patiënt en in iedere fase van de ziekte. Daarbij moet de patiënt zo veel mogelijk de regie in eigen hand kunnen houden”, vindt Gerald Hengstman.
www.mszorgnederland.nl

Kijk hier MS Talk aflevering 1 terug, over medicatie, de nieuwste inzichten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.