Medische gegevens CBR bij verkeerde klanten beland

Het Algemeen Dagblad meldt dat in zeker 71 gevallen niet alleen adresgegevens en burgerservicenummers, maar ook patiëntinformatie van huisartsen en specialisten in dossiers van anderen is terechtgekomen. De zaak kwam aan het rollen na meldingen van klanten dat ze medische gegevens van derden konden inzien.

CBRHet CBR steekt de hand in eigen boezem. ‘Jaarlijks ontvangen we 600 duizend gezondheidsverklaringen’, relativeert een woordvoerster. ‘Maar vooropstaat natuurlijk dat dit niet mag gebeuren, het spijt ons. De nieuwe digitale verwerking gaat wel veilig, snel en foutloos. Daarom stimuleren wij klanten om digitaal met het CBR te communiceren.’

Volgens haar zijn er van de 71 nu bekende gevallen waarbij het misging met scannen, 21 door klanten aangemeld. Bij 50 andere zaken waar het fout ging, ontdekte het CBR dat zelf.

Dit voorjaar voerde het bureau een campagne om meer digitaal te communiceren, met name gericht op ouderen. De woordvoerster merkt op dat ook het aantal extern keurend artsen dat digitaal met het CBR communiceert – via het systeem ZorgDomein – groeit.

Bron: Medisch Contact

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.