Boaz bij minister-verkiezing gestrand in halve finale

MS-patiënt Boaz Spermon is bij de verkiezing tot ‘Minister van Gehandicaptenzaken’ gestrand in de halve finale. Op de verkiezingsavond, maandag 17 juni 2019, werd hij door de jury niet aangewezen als een van de drie kandidaten op wie iedereen via de telefoon mocht stemmen.

Boaz Spermon is geen 'Minister van Gehandicaptenzaken' gewordenBoaz hoorde wel bij de zes beste kandidaten maar was dus één van de drie afvallers voor de finale-ronde. De verkiezing gebeurde in een live uitzending vanuit het Kurhaus in Scheveningen.

Het speciale ministerschap voor gehandicapten is een idee van de omroep KRO-NCRV. Deze gaat met de gekozen minister – dat werd Rick Brink uit Hardenberg – een jaar lang actievoeren ten behoeve van alle ongeveer 2 miljoen Nederlanders met een handicap.

Hij is dus geen echte bewindsman maar vooral actievoerder en daarmee een soort schaduwminister. De formele eerste minister die verantwoordelijk is voor gehandicaptenzaken in Nederland blijft Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Deze zegde in de uitzending overigens toe minstens eenmaal per maand in contact te treden met Rick Brink.

Bestuurslid MS Vereniging Nederland

Boaz Spermon heeft MS en heeft drie jaar geleden een stamceltransplantatie-behandeling ondergaan in Zweden. Daarmee is de agressieve ontwikkeling van zijn ziekte gestopt. Het is de bedoeling dat hij zaterdag 22 juni wordt benoemd tot bestuurslid van MS Vereniging Nederland. Dat gebeurt dan op de Algemene ledenvergadering (ALV)  van de vereniging in Zwolle

Bronnen: MS Vereniging Nederland en KRO NCRV; 18 juni 2019

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *