Ervaar hoe het is om te werken met MS. Kom op 30 mei naar Den Haag!

Werken met MS, kan dat? Ja, zeggen wij. Soms met aanpassingen, en vaker met een werkgever die meedenkt.

Kom het zelf ervaren! Op woensdag 30 mei – Wereld MS Dag – vragen MS-organisaties wereldwijd aandacht voor de ziekte MS. MS Vereniging Nederland organiseert allerlei activiteiten in heel Nederland.

MS Vereniging Nederland logoOp het Plein in Den Haag staan wij met een stand met als thema ‘MS en werk’. Hoe is het om te werken als je MS hebt? U kunt het ervaren met behulp van onze ‘MS experience toolkit’. Daarmee kunnen we bepaalde MS symptomen nabootsen. Uitgerust met een ‘klapvoet’ en/of handen die niet zo erg meewerken, vragen we u een taak uit te voeren. Hoe makkelijk of moeilijk gaat dat met MS?

U zult merken dat sommige taken niet meer uitvoerbaar zijn, maar andere nog wel. Dat geldt in de dagelijkse praktijk voor veel mensen met MS. Een voorbeeld. Iemand met MS werkt in de bediening in een restaurant, maar kan niet meer de hele avond lopen. In de keuken kan hij of zij echter nog heel nuttig werk doen.

Werkgevers zijn snel geneigd om mensen met MS maar helemaal ‘af te schrijven’. Dat is echter helemaal niet nodig, zolang er gefocust wordt op wat iemand nog wél kan, in plaats van op wat iemand niet meer kan. Afgezien van vervangend werk, zoals in het voorbeeld hierboven, kun je ook denken aan de inzet van hulpmiddelen (een zadelstoel bijvoorbeeld zodat iemand niet hoeft te staan), flexibele werktijden of de mogelijkheid om werkzaamheden gedeeltelijk thuis te verrichten.

Omdat niet iedereen met MS dezelfde klachten heeft, en het verloop van de ziekte varieert van persoon tot persoon, is er geen standaard oplossing voorhanden. Werkgevers doen er dan ook goed aan om met hun werknemer in gesprek te blijven en samen te zoeken naar mogelijkheden.

Kom langs en ervaar het zelf!

Wanneer: woensdag 30 mei van 10.00 – 15.00 uur Waar: Plein, Den Haag

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Ik heb nog 14 jaar kunnen werken met MS. Ik ben daar trots op en blij mee. Waarmee ik zeker niets bedoel dat dit voor iedereen mogelijk is. Zoals alles bij MS is ook dit voor iedereen anders. Iedereen klaagt nu over ‘langer doorwerken’ maar ik ging ‘met pensioen’ toen ik 48 was (nu 8 jaar geleden) en ik vind het hrerlijk, ( elk madeel heb se voordeel )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.