Op 9 juli jl. vond de eerste Arena MoveS plaats in, je raadt het misschien al, de Amsterdam Arena. Het doel was geld inzamelen voor onderzoek naar MS door de trappen van het stadion te beklimmen.

160719-blikvanger-arenamoves3Dat maakte Arena MoveS meer dan een gewone sponsorloop (traplopen is vaak nog net iets zwaarder dan gewoon lopen), maar er was meer dat deze dag zo bijzonder maakte.

Ironisch natuurlijk om een benefietevenement om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS plaats te laten vinden in een sportstadion.

Daar zit echter een verhaal achter: mede-organisator Thomas Sanders merkte in dit stadion namelijk voor het eerst dat hij – wat na onderzoek bleek – MS heeft. Hij kon namelijk de trap naar buiten niet meer op komen.

160719-blikvanger-arenamoves4Toch hoefden de aanwezigen niet per se trap te lopen. Naast drie verschillende parcoursen (van 700, 2500 of 5000 treden) stonden op het programma ook bootcampsessies met Jens Olde Kalter, schrijver en oprichter Bootcamp Nederland. Dit alles werd begeleidt door muziek van o.a. Gregor Salto en Manuel (Broekman) en Géza (Weisz).

Om 12:40 ging het startschot voor de lopers in vak 421 (waar het voor organisator Thomas Sanders allemaal begon), nadat ze onder het genot van dancemuziek waren opgewarmd.

De stoelen van de Arena waren leeg, iedereen die niet ging traplopen werden op het veld bezig gehouden. Hierdoor was goed te zien hoe slingers mensen zich door het stadion verspreidden. De finish was op het veld, waar de heldhaftige lopers feestelijk binnenkwamen.

160719-blikvanger-arenamoves5Met een opkomst van zo’n 1200 man en een opbrengst van € 159.161,60 (peil van 17-7-2016) mag de eerste Arena MoveS een succesje genoemd worden.

Een vervolg in 2017 staat al op de planning. Deelnemer en MS-onderzoeker aan het VUmc Jeroen Geurts sprak al voorzichtig een wens uit voor een volgende editie: “Over een paar jaar in Wembley”.

Tekst: Marijn de Vries; Foto’s Maxim Wermuth160719-blikvanger-arenamoves2

160719-blikvanger-arenamoves1

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.