Biogen bestrijdt vervallen van patent op Tecfidera®

De farmaceut Biogen bestrijdt het vervallen van het patent op zijn MS-medicament Tecfidera® (werkzame stof dimethylfumaraat). Het bedrijf zegt ermee bekend te zijn dat er sinds kort goedkopere varianten van dit middel in omloop zijn.

Biogen logoZie hiervoor ook https://msweb.nl/actueel/nieuws/dimethylfumaraat-steeds-meer-merkloos-en-goedkoper.  Maar: “Biogen gelooft dat we recht hebben op langere patentbescherming in Nederland”, aldus het bedrijf in een reactie. “Rechtszaken hierover lopen nog – en we kunnen verder geen commentaar geven op lopende zaken.”

De afgelopen maanden zijn ook in het buitenland hierover procedures gevoerd, tot nog toe met wisselend succes voor Biogen. Zo heeft het Europees Octrooibureau op 21 juni 2022 bekendgemaakt dat een afgeleid patent van het oorspronkelijke niet eerder afloopt dan in februari 2028. In de Verenigde Staten heeft het Hooggerechtshof op 3 oktober 2022 de acties van Biogen tegen de kopieën afgewezen.

Bronnen

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. Wat een vervelend bericht!
    De farma-industrie lijkt vooral bezig te zijn met zoveel mogelijk geld uit onze gemeenschappelijke zorgpot te slepen.Terwijl wij het liefst een genezend, tijdelijk in te nemen middel tegen MS willen ipv levenslang de farma spekken. Het moet toch mogelijk zijn om dit systeem te verbeteren en daarmee ook de hele sector te richten op genezing ipv levenslang dure (en schadelijke) pillen te laten slikken en de zorg steeds duurder te maken…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.