Stijging BIG-registraties verpleegkundigen, fysiotherapeuten en verloskundigen

Het aantal zorgverleners met een BIG-registratie in de beroepen verpleging, fysiotherapie en verloskunde is de afgelopen jaren gestaag gestegen. Dat meldt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg in een brief aan de Tweede Kamer.

Meer BIG-registratiesIn de periode 2014-2018 waren er bijna 47.000 nieuwe registraties in het BIG-register voor deze beroepen. Daar stonden 33.350 doorhalingen tegenover van zorgverleners die niet opnieuw geregistreerd konden of wilden worden.

Netto dus 13.650 meer geregistreerde zorgverleners. Iedere vijf jaar is herregistratie nodig waarbij wordt gekeken of er voldoende werkervaring is opgedaan of scholing gevolgd. Daarmee wordt de kwaliteit van de zorgverlening bewaakt.

Prachtig vak

Minister Bruno Bruins: “Ik ben blij met deze stijgende lijn want de komende jaren hebben we deze mensen hard nodig om de groeiende zorgvraag op te vangen. Het gaat niet alleen om meer mensen. Het is ook zaak op een goede manier te kunnen werken en te zorgen voor tevreden medewerkers. Werken in de zorg is een prachtig vak. Ik kom tijdens werkbezoeken vaak gedreven zorgverleners tegen die met hart en ziel hun werk doen. Dat moeten we zo houden.”

In totaal werken ongeveer 1,2 miljoen mensen in de zorg. Ruim 360.000 van hen hebben een BIG-registratie. Doel van de BIG is het bevorderen en bewaken van de kwaliteit van het beroep en bescherming van de patiënt tegen ondeskundig handelen. De BIG-registratie is nodig voor de beroepen: arts, tandarts, apotheker, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, verloskundige, verpleegkundige en fysiotherapeut.

Bron: rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *