Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

Organisaties

Websites van landelijke MS-organisaties in Nederland die zich bezighouden met het welzijn en zorg van mensen met MS. Met een groot aantal organisaties onderhouden we nauwe banden en werken we samen. Weet jij nog een interessante of belangrijke site, stuur ons dan een bericht met jouw tip.

MSkidsweb

Op MSkidsweb.nl besteden we aandacht aan kinderen met MS en hebben we ook veel informatie voor kinderen die in hun omgeving met MS te maken hebben. We geven antwoord op mogelijke vragen en laten je kennismaken met kinderen die de ziekte hebben. Ook de kinderen met een ouder met MS komen aan het woord.

msvereniging.nl

jd-msorganisaties-080404-msvnDe MS Vereniging Nederland is de grootste vereniging voor mensen met MS in Nederland. De drie pijlers zijn belangenbehartiging, informatie geven en lotgenotencontact. Voor een luisterend oor bel je met MS-telefoon: 088-3748585 (lokaal tarief).

jongenms.nl

Hoewel MS niet constant een factor in je leven hoeft te zijn bepaald het vaak wel diverse grote thema’s in je leven. Daarom is Jong & MS opgericht: vol ervaringsverhalen en informatie om je wegwijs te maken na de diagnose MS.

mszorgnederland.nl

MS Zorg Nederland is een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling en begeleiding van mensen met MS en hun naasten. MS Zorg Nederland is gestart als een lokaal initiatief in de regio Oost-Brabant.

Upendo

Upendo biedt begeleiding en behandeling die jou ècht weer helpt grip te krijgen, zodat jij je leven kunt leiden dat jij graag wilt leiden ondanks de aanwezigheid van MS.  Daarnaast inspireert Upendo en zet het zich actief in voor het verspreiden van haar basisfilosofie (zorg vanuit naastenliefde) en het vergroten van de professionele kennis en kunde.

Stichting MS inbeeld

Stichting MS in beeld vindt dat iedereen met MS de mogelijkheid moet hebben om over betrouwbare, begrijpelijke, accurate, en actuele informatie te beschikken die te maken heeft met de diagnose, behandeling, en andere onderwerpen gerelateerd aan de ziekte. Daarnaast wil MS in Beeld dat mensen met MS en hun naasten op een kritische en analytische manier kijken naar informatie en zich niet laten leiden door bevooroordeelde meningen of incorrecte informatie.

ms-express.nl

Stichting MS-Express organiseert zelf en helpt derden bij de organisatie van zogenoemde (meerdaagse) lotgenoten-bijeenkomsten, met andere woorden, bijeenkomsten voor mensen met MS.

MS Centrum Amsterdam (VUmc)

Het MS Centrum Amsterdam (1998) maakt deel uit van het Amsterdam UMC (lokatie VUmc). Zij behoort tot de tien beste MS centra van de wereld. Het onderzoek richt zich naar vroege opsporing en behandeling op maat.

Bezoek ook MS Centrum Amsterdam op Facebook.com.

MS centrum Rotterdam (Erasmus)

jd-mshulpverlening-080211-erasmusHet ErasMS is het MS Centrum van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het onderzoek richt zich op kinderen met MS, patienten met zwangerschapswens, agressieve MS en/of familieleden met MS.

MS Centrum Noord Nederland

Multiple Sclerose Centrum Noord Nederland Het MS Centrum Noord Nederland (MSCNN) heeft als doel het verbeteren van de zorg voor mensen met MS. Tevens zoeken ze naar oplossingen voor MS door het verrichten van wetenschappelijk onderzoek. De website geeft informatie over de specifieke zorg en behandeling en het wetenschappelijk MS-onderzoeksprogramma. De regio Groningen/Noord-Drenthe en de regio Friesland van de MS Vereniging Nederland zijn nauw betrokken bij het MSCNN.

msresearch.nl

jd-msorganisaties-080404-msresearchDe stichting MS Research, in 1980 opgericht, is gevestigd in Voorschoten. Zij is de belangrijkste financier van wetenschappelijk onderzoek naar MS in Nederland en beschikt over het CBF-keurmerk.

nationaalmsfonds.nl

jd-msorganisaties-080402-nmsfDe stichting NMSF is een stichting met actieve en positieve mensen. De stichting realiseert projecten die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Back To Top