Artsen: Zorg na verkiezingsdag fundamenteel veranderen

Artsen – ook de behandelaars van mensen met MS – willen dat de politici na de verkiezingen van 22 november 2023 onderdelen van zorgbeleid fundamenteel gaan veranderen. Zo blijkt uit onderzoek van de artsenorganisatie Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG).

huisartsDe medici willen om te beginnen dat wordt gestopt met de marktwerking in hun vakgebied. Hoog op de wensenlijst staan verder méér nadruk op preventie, betere betaalbaarheid van de gezondheidszorg en ruimere toegankelijkheid daarvan. Een ruime meerderheid van de medici geeft hierbij verder aan ongerust te zijn over de gevolgen van de huidige arbeidstekorten.

De specialisten onder hen vragen daarnaast meer aandacht voor digitalisering. Huisartsen zijn vooral bezorgd over de hoge administratieve druk en onvoldoende beschikbaarheid van medicijnen. Voorts valt het pleidooi op om ‘zorgmanagers’ te ontslaan.

De website van de KNMG meldt ook nog dat uit een enquête van het artsenvakblad Medisch Contact blijkt dat artsen als het om de gezondheidszorg gaat het meest vertrouwen hebben in GroenLinks-PvdA. Meer dan een derde van alle abonnees van Medisch Contact zegt te zullen stemmen op deze partijcombinatie. Op grote afstand gevolgd door de VVD (12 procent van de stemmen), D66 (8 procent) en Nieuw
Sociaal Contract (6 procent).

Bronnen

https://www.knmg.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/knmg-artsen-onderzoek-welke-zorgprioriteiten-moet-het-nieuwe-kabinet-stellen-

https://www.medischcontact.nl/actueel/laatste-nieuws/artikel/groenlinks-pvda-het-populairst-onder-artsen

https://www.knmg.nl/actueel/tweede-kamerverkiezingen-2023/verkiezingswijzer-zorg

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.