Minister gevraagd om standpunt stamceltherapie

Minister Tamara van Ark (VVD; Medische Zorg en Sport) is gevraagd in een brief te reageren op het nieuwste dringende verzoek van MS Vereniging Nederland “om stamceltherapie voor MS-patiënten in Nederland mogelijk te maken”.

Aldus is het verwoord op dinsdag 20 april 2021 door het Kamerlid Fleur Agema (PVV) in een korte vergadering van de Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zoals bekend heeft Fleur Agema zelf MS.

Zij reageerde hiermee op de berichten over het aan de orde stellen van het nieuwste voorstel in het zogeheten Ronde-Tafel-Overleg over MS. De vraag van Kamerlid Agema is door de commissie gehonoreerd en doorgezonden naar de minister.

MS Vereniging Nederland wil dat mensen met zeer agressieve MS ook in ons land nu snel de vergoede mogelijkheid krijgen van stamceltherapie. De vereniging stelt voor, om te beginnen met een tijdelijke regeling voor realisering en vergoeding van deze autologe Hematopoëtische Stamceltransplantatie (aHSCT). Dit in afwachting van een definitieve regeling.

Bron: de Tweede Kamer

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.