Upendo begint spreekuur over stamceltherapie voor MS-patiënten

Upendo in Boxtel, de eerste Nederlandse particuliere kliniek voor MS-patiënten, begint in september een speciaal spreekuur voor stamceltherapie (aHSCT). Deze therapie is weliswaar in Nederland niet voorhanden, wordt ook door Nederlandse verzekeraars niet vergoed, maar is internationaal erkend voor sommige ernstige vormen van MS.

Upendo in Boxtel
Upendo in Boxtel

Om die reden gaan steeds meer Nederlandse MS-patiënten op eigen kosten naar een buitenlandse kliniek. Upendo-directeur neuroloog dr. Gerald Hengstman: ‘Wij vinden dat iedereen recht heeft op objectieve voorlichting om goede afwegingen te kunnen maken. Daarnaast vinden wij dat bij iedereen, ook als mensen op eigen initiatief de behandeling ondergaan, optimaal medische begeleiding gegarandeerd moet zijn. Zowel ten aanzien van de MS als ten aanzien van de korte- en langetermijnveiligheid van de behandeling.’

Verwijzing

Op het speciale spreekuur is wat hem betreft iedereen met vragen over stamceltherapie bij MS welkom. Niet alleen voor uitleg over de effectiviteit, de mogelijke bijwerkingen of de procedure van de behandeling. Voor patiënten bij wie er een zeer duidelijke indicatie bestaat voor stamceltherapie zal Upendo namelijk ook actief verwijzen naar een geaccrediteerd Europees centrum en meehelpen bij het indienen van een coulance-verzoek voor vergoeding door de zorgverzekeraar. Upendo gaat daartoe contact onderhouden met de buitenlandse centra waar de behandeling plaatsvindt.

Afspraak maken

Gerald Hengstman heeft zich voor het spreekuur verzekerd van de samenwerking met dr. Ellen Kramer, voormalig hoofd stamcellaboratorium Isala Klinieken Zwolle, internationaal erkend stamceldeskundige, lid van de Medische Adviescommissie (MAc) van MS Vereniging Nederland, bovendien zelf MS-patiënt. Voor wie dat wil, kan nu al een afspraak maken. Telefonisch kan dat via 085 – 041 07 55, per e-mail via: secretariaat@upendo.nl .

Bronnen onder meer:
https://upendo.nl/nieuws/upendo-start-gestructureerde-begeleiding-bij-stamceltherapie/
https://msweb.nl/actueel/dossiers/stamcelbehandeling/stamceltransplantatie-we-zijn-er-bijna/
https://msweb.nl/actueel/dossiers/stamcelbehandeling/protest-tegen-vertraging-ahsct/

Dit bericht heeft 3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.