Russische inval probleem voor aHSCT-gangers Moskou

Het ziet er naar uit dat de Russische inval in Oekraïne een probleem kan vormen voor MS-patiënten die voor stamceltransplantatie (aHSCT) naar de hierin gespecialiseerde kliniek in Moskou willen. Niet alleen is het reisverkeer naar en van Moskou verstoord, ook het betalingsverkeer. Zo blijkt uit enkele contacten met Nederlandse MS-patiënten.

Probleem voor aHSCT-gangers MoskouVoor de Stichting MS in Beeld aanleiding om via Facebook te melden: “Vanwege de zeer onzekere ontwikkelingen omtrent de situatie in Rusland ontraden wij mensen op dit moment te betalen voor een toekomstige HSCT-behandeling in Moskou. We wensen mensen die op dit moment in Moskou zijn voor een HSCT-behandeling heel veel sterkte en we hopen dat mensen die binnenkort afreizen naar Rusland geen last ondervinden van de huidige situatie”.

Het bestuur van MS Vereniging Nederland beraadt zich op mogelijkheden gedupeerden zo nodig te begeleiden. En hoopt bovendien dat er snel voor MS-patiënten een mogelijkheid komt voor aHSCT in eigen land. Wat dit betreft is nog steeds het wachten op het groene licht van de zorgverzekeraars.

Bronnen: onder meer www.rtvnoord.nl/nieuws/900200/kan-michel-voor-zijn-stamceltransplantatie-nog-naar-moskou-de-status-is-geen-idee

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *