Nazorgprobleem aHSCT voor Ashley Kolster opgelost

Het probleem dat Ashley Kolster ondervond met de nazorg van haar stamceltransplantatie (aHSCT) in Moskou (zie elders op MSweb) is opgelost.

Ton Kolster en dochter Ashley
Ton Kolster: “We hebben elkaar in Moskou weinig ontmoet. Vanwege corona was bezoek namelijk niet toegestaan. Live alleen gesproken door het hek van de kliniek” (foto: een ‘selfie’ van Ashley).

Haar vader Ton meldde in de digitale algemene ledenvergadering van MS Vereniging Nederland op zaterdag 27 november 2021, duidelijk het idee te hebben dat haar Nederlandse neuroloog nu eigenlijk wel van haar af wilde.

Niet vergeefs die noodkreet: Ashley kan voortaan terecht bij de Upendo-kliniek van de neuroloog dr. Gerald Hengstman in Boxtel. “Gelukkig heb ik nu een neuroloog gevonden die me wel wil bijstaan bij mijn herstel”, zo zegt Ashley in het websitemagazine ‘De Vriendin’.

Gerald Hengstman bevestigt dat dit contact is gelegd. Hij voegt eraan toe, ervan uit te gaan dat de ‘trieste situatie’ die Ashley heeft meegemaakt niet de standaard is voor heel Nederland. “Er zijn diverse ziekenhuizen die goed de nacontroles oppakken, maar helaas dus ook nog veel waar dit niet gebeurt en mensen het gevoel hebben niet meer welkom te zijn”.

Intussen heeft voorzitter Jan van Amstel van MS Vereniging Nederland laten weten deze kwestie te zullen opnemen met de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN). Daarbij kan hij steunen op de opvattingen over deze problematiek van de Medische Adviescommissie van de vereniging. Dr. Gerald Hengstman is daar lid van.

Bronnen: Ashley Kolster en Gerald Hengstman. Zie over hem en zijn Upendo-kliniek

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.