MS Talk: Stamceltherapie

MS Zorg Nederland maakte in de serie ‘MS Talk’ drie video’s over het onderwerp stamceltherapie bij MS.

In het eerste deel gaat Nanda Felderhof in gesprek met Ellen Kramer, arts. Zij is gespecialiseerd in stamceltransplantaties en vertelt over de procedures en bijwerkingen van deze therapievorm. Kijk hier deel 1:

In het tweede deel is Boaz Spermon gast bij de MS Talk van MS Zorg Nederland. Boaz was de eerste Nederlander die een stamceltransplantatie kreeg in verband met MS. Dat gebeurde in 2017 in Zweden. Hij praat in de 2e aflevering openhartig met Nanda Felderhof over zijn ervaringen. Kijk hier deel 2:

In de laatste aflevering is neuroloog Gerald Hengstman in gesprek met Nanda Felderhof. Gerald Hengstman vertelt over welke stappen je kunt ondernemen als je een stamceltransplantatie wil ondergaan. Ook verteld hij hoe het er momenteel in Nederland voorstaat als het gaat om de goedkeuring van deze behandeling bij MS. Kijk deel 3 hier:

MS Zorg Nederland

MS Zorg Nederland is een onafhankelijke organisatie waarbinnen diverse partijen die actief betrokken zijn bij de zorg voor mensen met MS met elkaar samen werken om de meest optimale zorg denkbaar vorm te geven en toegankelijk te maken.

Bron: MS Zorg Nederland

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.