Nieuwe gesprekken over Fampyra

Op de website van het Zorginstituut Nederland is vandaag (woensdag 6-2-2019) een bericht geplaatst waarin ze laten weten dat op 4 februari jl. nieuwe gesprekken zijn gevoerd over het loopmedicijn Fampyra.

Op verzoek van minister Bruins voor Medische Zorg en Sport hebben neurologen van de landelijke MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) en de firma Biogen op 4 februari met Zorginstituut Nederland gesproken over de mogelijke vergoeding van frampidine (Fampyra) voor een groep MS-patiënten.

Nieuw dossier

De neurologen zullen de komende maanden een nieuw dossier samenstellen dat gericht is op het aantonen van de effectiviteit van het middel bij een duidelijk omschreven groep patiënten. Het Zorginstituut zal op basis van dit dossier een nieuwe beoordeling voorbereiden. Alle partijen streven ernaar om binnen 6 maanden een uitspraak te hebben. Tot die tijd blijft Fampyra uitgesloten van het verzekerde pakket.

Algemeen Overleg Geneesmiddelen

De MS Vereniging roept mensen echter nog steeds op om donderdagmiddag 7 februari 2019 naar Den Haag te komen. Dan vindt het Algemeen Overleg Geneesmiddelen plaats van de vaste kamercommissie VWS met de minister. Eén van de onderwerpen op de agenda is Fampyra.

Bron: www.zorginstituutnederland.nl/actueel/nieuws/2019/02/06/nieuwe-gesprekken-over-fampyra

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.