Uitgangspunt MS in Beeld: ‘Alle coronavaccins veilig’

De Stichting MS in Beeld gaat er vanuit dat alle beschikbare coronavaccins veilig zijn voor mensen met MS. Voorzitter dr. ir. Bram Platel – biomedisch technoloog en zelf MS-patiënt – zegt dit op grond van een eigen nadere ontleding van alle beschikbare gegevens. Hij trekt zijn conclusie in de op 17 december 2020 gepubliceerde uitleg op de website van de Stichting.

Video van Bram Platel over coronaBram Platel: “Er is geen reden om te denken dat de coronavaccins schadelijk zijn, ook niet voor mensen met MS. Zelfs niet voor MS-patiënten met een verzwakt immuunsysteem”.

Hij baseert zich daarbij vooral op het gegeven dat, voor zover tot nog toe bekend, geen van de COVID-19-vaccins levend virusmateriaal bevat. Dus kunnen ze volgens Bram Platel geen eigenschappen hebben die mensen met MS zieker kunnen maken dan ze al zijn.

Bovendien wijst hij erop dat complicaties van het coronavirus zelf in elk geval veel erger kunnen zijn dan de bijwerkingen van een vaccin.

Wel sluit hij niet uit dat bij mensen met een bijvoorbeeld door MS-therapie verzwakt immuunsysteem, de coronavaccins op zichzelf niet voldoende werken.

Zoals elders op MSweb is te lezen gaat de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie (NVN) per beschikbaar COVID-19-vaccin binnenkort een advies formuleren over de geschiktheid voor mensen met MS.

Meer lezen?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.