Mantelzorgers uitgezonderd van avondklok

 

Mantelzorgers zijn uitgezonderd van de avondklok. Zo blijkt uit de officiële informatie van de rijksoverheid. Je hoeft als MS-patiënt dus niet bang te zijn dat je verzorger niet meer mag komen op het moment dat jij haar of hem nodig hebt.

AvondklokMantelzorgers kunnen gewoon tussen 9 uur ’s avonds en half 5 ’s morgens van en naar degene reizen die ze verzorgen.

Wel moet de mantelzorger een ingevulde ‘eigen verklaring’ kunnen laten zien. Daarop staat aangegeven dat iemand dringend hulp nodig heeft en niet kan wachten tot na de avondklok. De vrijstelling geldt ook voor verzorgers die werken op basis van een Persoonsgebonden budget (Pgb).

De ‘eigen verklaring’ is te vinden op de site van de overheid. De verzorger kan dit formulier printen en thuis invullen of downloaden op de telefoon van de zorgverlener. Bij controle mag een Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa) of de politie vragen naar een toelichting op de verklaring. Kan de helpende de ingevulde verklaring niet laten zien, dan kan hij of zij een boete krijgen van € 95.

Bronnen

backend.mantelzorg.nl/app/uploads/2021/01/Eigenverklaring_avondklok.pdf

www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok/wanneer-wel-en-niet-buiten-tijdens-avondklok

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.