Conclusie COVID-19-webinar: alle vaccins veilig bij MS

Alle in Nederland beschikbare vaccins tegen COVID-19 zijn ook veilig voor mensen met MS, ongeacht welk MS-medicijn ze gebruiken. Biomedisch technoloog dr. ir. Bram Platel zegt in die conclusie te zijn bevestigd door zijn deelname aan een webinar (=seminar op internet) van medisch specialisten en verpleegkundigen, dinsdagavond 16 februari 2021.

COVID-19 webinarBram wijst erop dat eerder al een zelfde conclusie is getrokken door onder meer de Internationale MS-Federatie (MSIF) en de MS-werkgroep van de Nederlandse Vereniging voor Neurologie.

“Allerwegen is de overtuiging dat de kans op een COVID-19-infectie die vervelend verloopt, heel veel groter is dan het risico op een nare bijwerking van een goedgekeurd vaccin. De enige uitzondering geldt mogelijk mensen met een aangetoonde ernstige allergie voor een van de bestanddelen van het vaccin”.

Het webinar was een besloten bijeenkomst, georganiseerd door De Baar Advies & Organisatie. Dat is dezelfde organisatie die jaarlijks een MS-symposium organiseert voor vooral paramedici, zoals verpleegkundigen. Het webinar was een combinatie van MS- en COVID-19-deskundigen.en stond onder regie van een expert-panel van vijf leden. Bram Platel was een van hen. Hij is voorzitter van de Stichting MS in Beeld en verzorgt op de website van die stichting onder meer voorlichtende video’s over de combinatie van MS en COVID-19.

MSzien, het digitale magazine van MSweb, zal in het maart-nummer speciale aandacht besteden aan Brams ervaringen bij het volgen van alle nieuws over het coronavirus en in het bijzonder van zijn deelname aan dit tussentijdse webinar van experts.

Bronnen: Stichting MS in Beeld, redactie MSweb en www.msms.nl/vaccinatie/

Meer lezen?

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.