Column Jan van Amstel, voorzitter

Nora

Vier jaar geleden ontmoette ik Nora voor het eerst. Ik was net gekozen als voorzitter van MS Vereniging Nederland en bezig met een kennismakingsronde om mensen te ontmoeten die belangrijk zijn in de MS wereld. Dochter en MS-patiënt Reni zei mij: “Ga praten met Nora, zij is belangrijk als hoofdredacteur van MSweb en bijzonder als mens”.

Nora Holtrust
Nora Holtrust

Natuurlijk had ik wel eerder van haar gehoord – haar dochter Beatrice zit met mij in het verenigingsbestuur – maar ik had Nora niet eerder persoonlijk ontmoet. Bij Nora thuis in Bilthoven sprak ik met haar en haar jongste dochter Wendelmoet; samen de vitale motor van MSweb.

Voor mij was dit een belangrijk gesprek, omdat MSweb op dat moment één van de weinige onderdelen was van MS Vereniging Nederland die nog goed functioneerde. De andere twee pijlers van de patiëntenvereniging, belangenbehartiging en lotgenotencontact, waren intussen vrijwel gesloopt. Niemand van het ‘oude’ landelijk bureau was daar toen nog werkzaam. De vereniging zat vier jaar geleden in een diep dal. Alleen MSweb, met informatievoorziening als de derde pijler van de vereniging, werkte uitstekend. Een stevig fundament om MS Vereniging Nederland weer opnieuw op te bouwen.

Ga praten met Nora, zij is belangrijk als hoofdredacteur van MSweb en bijzonder als mens.”
—Reni den Boer, dochter en MS-patiënt

Nora was twintig jaar geleden de initiatiefnemer voor MSweb en sindsdien hoofdredacteur. Zij heeft MSweb oorspronkelijk los van de vereniging ontwikkeld en enige jaren geleden weer teruggeloodst naar de moederschoot, MS Vereniging Nederland. Inmiddels is MSweb verreweg de best bezochte Nederlandse MS-site met uitgebreide, betrouwbare, evenwichtige en actuele informatie over de ziekte MS. Als je iets wil weten over MS, dan ga je naar MSweb.

Als nieuwbakken voorzitter was het voor mij erg belangrijk dat MSweb stevig verankerd werd als pijler van de patiëntenvereniging. In het gesprek, vier jaar geleden, met Nora en Wendelmoet werd mij duidelijk dat dat ook de bedoeling van hen was.

Reni had gelijk. Niet alleen was Nora belangrijk als hoofdredacteur en boegbeeld van MSweb, maar zij was betrokken, gedreven en deskundig op veel terreinen die belangrijk zijn voor mensen met MS. Een bijzondere vrouw. Een icoon voor de vereniging. Wij allen zullen haar missen.

Jan van Amstel, voorzitter MS Vereniging Nederland

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *