Ga naar hoofdinhoud
Lettergrootte: A- A+ Sitemap

MSweb is trots op haar columnisten van uiteenlopende pluimage.

Zowel mensen met MS (Bram Platel, Marja Morskieft en Mariëtte van Amerongen), als een vader van een dochter met MS (Jan van Amstel), en die vader is ‘toevallig’ ook nog de voorzitter van MS Vereniging Nederland.

Van de voorzitter

Jan van Amstel (1949) bekleedde als econoom tal van functies in de gezondheidszorg. Trad sinds zijn dochter Reni de Boer de diagnose MS kreeg – in 2007 Miss (on)beperkt Nederland – steeds meer op de voorgrond in de MS-wereld. Hij is nu voorzitter van MS Vereniging Nederland en Stichting Vrienden MSweb en schrijft op deze site regelmatig een column. Ga naar de columns van de voorzitter, Jan van Amstel.

Bram Platel

Medisch wetenschapper dr. ir. Bram Platel – zelf MS, sinds twee jaar tijdelijk wonend op de Filippijnen en sindsdien een trouwe passant op MSweb – heeft beloofd voor onze site columns te gaan schrijven. Over actuele onderwerpen zoals COVID-19 en de coronavaccins. Maar ook over stemceltherapie, de MRI en lumpaalpunctie. Zowel in tekst als met behulp van interessante video’s.  Ga naar de columns van Bram Platel

Mariëtte van Amerongen

Mariëtte van Amerongen (’66) werkt na een studie Bedrijfskunde als adviseur bij diverse werkgevers waaronder de politie. Twee jaar na de diagnose MS in 2005 is ze afgekeurd. Onder de puinhopen van een gestrande carrière en een gehavend ego, vindt ze zichzelf terug en begint te wennen aan een ‘nieuw’ leven. Mariëtte woont met man en kat in een dorp onder de rook van Utrecht. Ga naar de columns van Mariëtte van Amerongen.

Marja Morskieft

Marja Morskieft (1958) studeerde theologie en orthopedagogiek, werkte onder meer bij een Dienstbodenvakbond in Lissabon. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en kreeg in 1994 de diagnose ‘waarschijnlijk’ MS. Ze schrijft columns en is radiocolumnist voor de Amsterdamse publieke radio. Sinds 2003 schrijft zij voor MSweb. Ga naar de columns van Marja Morskieft.

Gastcolumns

Naast een aantal vast columnisten, verzamelen we ook interessante columns van andere mensen in het MS-veld. Graag geven we hier de ruimte aan mensen voor het plaatsen van hun columns en hun kijk op het leven met MS. Ga hier naar de Gastencolumns.

Dit vind je misschien ook interessant...

Laatste nieuws

Back To Top