‘Niets = iets’

Door: Wouter Godijn

Wouter Godijn (1955) woont en werkt in Groningen. Hij schrijft romans. Hoe ik een beroemde Nederlander werd, haalde de shortlist van de AKO-literatuurprijs. Maar ook heeft hij zich ontwikkeld tot een van de belangrijkste en bijzondere hedendaagse dichters. Zijn bundel Hoe H.H. de wereld redde werd bekroond met de Jan Campert-prijs.

In zijn bundel Zieken breken (2008) is de MS zijn taal binnengedrongen:  hij noemt haar een klein meisje, in Mijn ziekte; ook benoemd hij de zusters Pijn en Kwelling in De zusjes en de antilopen. Maar altijd met een blik vol zelfspot en humor.

MSzien sprak in 2014 met Wouter Godijn over zijn successen en de MS die hem vergezelt. En waar hij – ook in zijn werk – geen geheim van maakt.

In maart 2018 verscheen Niets is Iets.

Op de achterflap: “Vanaf het eerste gedicht in ‘Niets is iets’ bevinden we ons in het instabiele universum van Wouter Godijn, waarin altijd wel iets aan de hand is, zelfs als dat niet zo is. Een hond blaft, een dichter discussieert met een collega en een filosoof staat moeizaam op uit zijn stoel. Dan keert een professor uit een vorige bundel terug, is het uit wraak of om op zoek te gaan naar de eeuwige jeugd? En het ongemak wordt echt voelbaar in een reeks gedichten waarin een seriemoordenaar verslag doet van zijn executie. Zoiets hebben we nog nooit gelezen. En Wouter Godijn heeft het wéér voor elkaar.”

Uitgever: Atlas Contact

ISBN10: 9025451969

ISBN13:9789025451967

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *