MS Uitgeschakeld?! – Multiple sclerose en stamceltransplantatie
Juni 2020 verscheen het boek MS uitgeschakeld?! Een indringend ervaringsverhaal van Anne te Boekhorst. Anne is een bruisende jonge vrouw in de kracht van haar leven. Ze heeft een gezin met drie dochters en een drukke baan als manager in een ziekenhuis. ‘Voor alles is een oplossing’, is haar motto. Als haar leven door MS tot stilstand komt, blijft ze strijdvaardig en hoopvol zoeken naar mogelijkheden. Ze zet alles op alles om de MS te overwinnen. Hoop doet leven!

Samenvatting

MS uitgeschakeld?! - Multiple sclerose en stamceltransplantatiePlotseling staat ze gedraaid op de autoweg. Het busje dat zich van links in haar auto boorde, had ze écht niet gezien. Pas na anderhalf jaar revalideren wordt duidelijk hoe dit kon gebeuren. Ze heeft multiple sclerose. Haar oogzenuwen zijn aangetast.

Ik word wakker op mijn stuur. Ik kijk naar links en zie ineens een auto vlak langs me rijden. Hij rijdt heel langzaam. Ik kijk voor me en zie dat ik gedraaid op de provinciale weg sta. (…) Ik doe mijn gordel af. Die had ik dus wel om, bedenk ik me. Wat is er gebeurd? Ik heb toch goed gekeken, voordat ik deze weg over ging steken?
—Fragment uit ‘MS Uitgeschakeld?

Dat ze het busje niet zag, was geen onoplettendheid. Als de diagnose MS eenmaal is gesteld, blijken de aanrijding en het revalidatietraject nog maar een voorproefje te zijn geweest. Wat volgt is een lange periode van (soms letterlijk) vallen en weer heel langzaam opkrabbelen.

MS is een grillige en onvoorspelbare ziekte. De toekomst is onzeker. Zal ze in een rolstoel belanden? Dit boek is een persoonlijk verslag van een heftige ziekte die pas tot stilstand komt door een ingrijpende behandeling in Zweden.

Titel: MS uitgeschakeld?! – Multiple sclerose en stamceltransplantatie
Auteur: Anne te Boekhorst
Verschijningsdatum: 19 juni 2020
Uitvoering: 124 pagina’s, met illustraties, paperback
ISBN: 978-94-6403-325-0 / 9789464033250
Prijs: €18,50
Verzendkosten: geen (binnen Nederland en België)

Ben je geïnteresseerd? Bestel het hier.

 

 

Misschien vind je deze berichten ook interessant…

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.