Ja kun je krijgen! – Chris Veraart

Ja kun je krijgen! - Chris VeraartChris Veraart is advocaat en heeft al twintig jaar multiple sclerose. In Ja kun je krijgen! staan 67 prachtige verhalen: soms hilarisch of ironisch, vaak ontroerend of humoristisch. Zijn MS speelt vrijwel steeds een rol: nu eens op de voorgrond, dan weer als vanzelfsprekend onderdeel van Veraarts advocatenleven. Ja kun je krijgen! laat op hartverwarmende wijze zien hoe een bestaan met MS opgewekt en strijdbaar kan zijn.

De auteur is een 57-jarige advocaat die enkele jaren geleden in de publiciteit kwam door de publicatie van zijn boek ‘Valse zeden’ over valse aangiften in zedenzaken. Dit boek is letterlijk en figuurlijk een heel ander verhaal. Hij lijdt al twintig jaar aan multiple sclerose en schrijft in ruim zestig losse schetsjes over zijn leven met deze ziekte. Het boek past dus enerzijds in het genre autobiografische verhalen over leven met een ziekte, maar is in een opzicht uniek, namelijk in de mix van optimisme, afstandelijke relativering en humor waarmee hij schrijft. Ook in andere opzichten presenteren de stukjes een mix.

Sommige stukjes, of sommige passages in verschillende stukjes, geven op navrante wijze inzicht in wat de ziekte voor hem betekent (bijvoorbeeld als hij ‘naakt tussen poep en pis in de douche’ terechtkomt en daar zonder hulp niet meer uit kan), andere zijn humoristisch bedoeld, maar zullen bij verschillende lezers verschillende waardering vinden; weer andere zijn niet erg begrijpelijk en nog weer andere zijn banaal. Stilistisch zijn ze allemaal goed.

Waarschijnlijk is het boek voor veel mensen die aan MS of verwante ziekte lijden, aantrekkelijk.

ISBN: 9789055019540
Uitgever: Uitgeverij BZZTÔH, ‘s-Gravenhage
Publicatie: april 2002

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.