Karin Spaink

Boek met illustraties
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar

Niemand vindt een kruk, gehoorapparaat of rollator cool. Toch is de Canta dat kleine, kekke autootje voor mensen met makke een begerenswaardig object geworden. Het is het enige hulpstuk voor gehandicapten waar gezonde mensen jaloers op zijn. De Canta laat alle zieligheid achter zich en maakt iedereen vrolijk.

boeken-120712-benenwagenKarin Spaink, Cantarijder van het eerste uur, beschrijft de opmerkelijke geschiedenis van het autootje. Waarom verzint een Formule-1 coureur een voertuig voor gehandicapten? Hoe werd de maker van deze mini-autootjes bijna de grootste autofabriek van Nederland? Hoe rijm je een helder, uniform ontwerp met vergaande individuele aanpassingen?

Het boek schetst tevens de strijd om mobiliteit. Door de populariteit van het autootje dreigen gehandicapten hun schaarse privileges te verliezen. Wie mag een Canta hebben, wie niet? Wie mag waar rijden of parkeren? Vooral toont De benenwagen aan hoe belangrijk het autootje is voor gehandicapten: de Canta is hun plaatsvervangend lichaam, hun toegang tot de buitenwereld.

Recensie van Elroy dd 1 juni 2012 op Bol.com

Eigenlijk houd ik helemaal niet van boeken.
Maar ik ben een Canta-fan, dus ik moest dit boek echt hebben.
Een zeer goed boek.
Zeker geen spijt van.
En ik heb ‘m bij Bol.com besteld.
Een aanrader om te kopen.
Als je alles over de Canta te weten wilt komen, koop dan dit boek.
Pluspunten: Goede verhaallijn
Minpunten: geen.

Auteur: Karin Spaink
Titel:      De benenwagen
Soort:   Met illustraties
ISBN     10 9038894929
ISBN     13 9789038894928
Te koop bij diverse boekhandels zoals Bol.com en Vrolijk.